IMG_5975

Om oss

Välkommen till Aleks Öckeröbagaren
- kvalitet sedan 1928

Märk skillnaden med ett lokalt bageri


♥ Ute på Öckerö ligger vårt Bageri och vi bakar fortfarande i samma lokaler som vi gjorde när Alek Bergagård startade 1928. Idag drivs företaget av fjärde generation och vi säljer vårt goda  bröd i våra brödbutiker på Hönö och Öckerö.♥

Öckerö ligger i Göteborgs norra skärgård. Du tar dig hit med bilfärja från Lilla Varholmen till Hönö Pinan. Vi kan locka med fina badplatser, mysiga butiker i Hönö Klåva centrum och härlig natur. Många kommer också hit för det rika fågelliv som finns här. Sommargästerna har genom åren vallfärdat till våra  vackra öar och de tar alltid vägen förbi något av våra fina konditorier som finns belägna på Hönö och Öckerö.
 Förutom att besöka Aleks finns det massor av saker du ej bör missa, bland annat:
Öckerö gamla kyrka
Fiskemuseet
Öckerö Hembygdsförening


 

Vi levererar nybakat bröd tidigt varje morgon. Kanske Du vill sälja vårt bröd i din butik, eller behöver fika till jobbet? Vi är stolta över vårt hantverk och använder oss av bästa råvaror!
Ring Malin om Du vill veta mer.
0735-911208

               Hört från kund

Inte en tur ut till Hönö utan att köpa med Aleks fantastiska Jojo samt det Danska rågbrödet hem!
                           /Margareta, Göteborg

Vi tackar för denna sommar och allt gott bröd!
Säkerligen återkommer vi nästa sommar, för bättre bröd kan man inte hitta!
                                                                                                                                       /Janne

Betyg: 5 Myspys ställe men supergoda bakverk. Surdegsbröden är gudomliga! Gi limpan är min favorit! Tror aldrig jag har smakat på en bakelse/bulle där som inte har smakat bra. Och om ni ska beställa en tårta..Beställ blåbärstårtan!
 


Goda bakelser, mysigt ställe där man både kan sitta ute o inne. Pris: 3, Miljö 3, Kaffebröd 4. Toscan var riktigt god
 

Ett perfekt utflyktskafé året runt. Sommartid gäller kombinationen segelbåt, Aleks, bad. Vintertid föredras bil, Aleks, promenad. Bra bakverk, goda mackor och förträffliga semlor! Kaffe av ordinär kaféstandard. På gaveln finnes numer ett uterum som också vintertid fungerar som veranda. Generellt ett mycket kompetent ställe.